IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сиярто: ЕС трябва да спре масовата икономическа миграция

Старанията ни да проявяваме политическа коректност и лицемерие ни пречат да признаем, че това не е миграционна криза, смята унгарският външен министър

08:33 | 13.11.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Сиярто: ЕС трябва да спре масовата икономическа миграция

ЕС е длъжен да се противопостави на масовата икономическа миграция - в потока на устремилите се към Европа бежанци преобладават желаещите да злоупотребят с механизмите за социална подкрепа в западните страни. Това заяви на протичащата в Прага европейска министерска среща унгарският външен министър Петер Сиярто, цитиран от ТАСС.

"Старанията ни да проявяваме политическа коректност и лицемерие ни пречат да признаем, че това не е миграционна криза, а масова миграция. В Близкия изток и Северна Африка има 45 милиона души, които са потенциално готови да дойдат в Европа заради различни конфликти или политически ситуации", каза Сиярто.

Освен това той осъди изказванията на европейски политици в подкрепа на масовата миграция на жители на близкоизточни и африкански страни. По думите му канцлерката на Германия Ангела Меркел е оказала значително влияние върху нарастването на миграционната вълна в ЕС.

"Не трябва да се правят политически изявления, които звучат фактически като покана за преселване в ЕС", заяви унгарският външен министър.

Пражката европейска среща се провежда ежегодно по инициатива на чешкото външно министерство. В нея вземат участие водещи европейски политици, политолози, дипломати, бизнесмени и журналисти.

БТА

Всичко за бежанската вълна можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Абе тея унгарци, руски *** ли беха, комунисти ли некви - кой ги слуша тех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още