fallback

Лавров: Опитите да се изолира Русия неведнъж са вредили на Европа

Москва е готова да действа за подобряване на отношенията със Запада, декларира руският външен министър

14:52 | 08.11.16 г. 16

Историята показва, че опитите да се изолира Русия неведнъж са оказвали негативен ефект върху цяла Европа, заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на германско-руския форум "Потсдамски срещи", който се провежда в Москва.

"В същото време, когато Европа активно въвлича нашата страна в своите дела, това е съпроводено с дълги периоди на стабилност", каза още той, цитиран от ТАСС.

Лавров е категоричен, че последствията от политиката за запазването на разделителните линии в Европа се наблюдават и днес и на партньорството между ЕС и Русия се противопоставят някои западни държави.

"Някои наши стъпки по реализацията на мащабни инфраструктурни проекти, сред които в сферата на енергетиката като "Северен поток", са насочени към обезпачеването на устойчивото развитие на държавите в Европа", посочи още руският външен министър.

Той посочи още, че Москва активно е работила за премахването на визовите ограничения - "анахронизъм, който забавя развитието на търговско-инвестиционните и културните отношения".

"За съжаление нашето искрено желание да установим партньорсто не получава поддръжка от западните държави", каза още той.

Лавров посочи още, че връзките между Русия и Запада трябва да се подобрят, а Москва е готова да действа в това направление, допълва  РИА Новости.

Според руския външен министър европейските държави трябва да се обединят и да осигурят достойното място на Европа в съвременния свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:49 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още