IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лавров: Опитите да се изолира Русия неведнъж са вредили на Европа

Москва е готова да действа за подобряване на отношенията със Запада, декларира руският външен министър

14:52 | 08.11.16 г. 16
<p>
	Сергей Лавров. Снимка: <em>архив БТА</em></p>

Сергей Лавров. Снимка: архив БТА

Историята показва, че опитите да се изолира Русия неведнъж са оказвали негативен ефект върху цяла Европа, заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на германско-руския форум "Потсдамски срещи", който се провежда в Москва.

"В същото време, когато Европа активно въвлича нашата страна в своите дела, това е съпроводено с дълги периоди на стабилност", каза още той, цитиран от ТАСС.

Лавров е категоричен, че последствията от политиката за запазването на разделителните линии в Европа се наблюдават и днес и на партньорството между ЕС и Русия се противопоставят някои западни държави.

"Някои наши стъпки по реализацията на мащабни инфраструктурни проекти, сред които в сферата на енергетиката като "Северен поток", са насочени към обезпачеването на устойчивото развитие на държавите в Европа", посочи още руският външен министър.

Той посочи още, че Москва активно е работила за премахването на визовите ограничения - "анахронизъм, който забавя развитието на търговско-инвестиционните и културните отношения".

"За съжаление нашето искрено желание да установим партньорсто не получава поддръжка от западните държави", каза още той.

Лавров посочи още, че връзките между Русия и Запада трябва да се подобрят, а Москва е готова да действа в това направление, допълва  РИА Новости.

Според руския външен министър европейските държави трябва да се обединят и да осигурят достойното място на Европа в съвременния свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

16
rate up comment 4 rate down comment 4
needtoknowmore
преди 7 години
За Европа не си прав, санкциите на запада бяха по линия руски лица, банкови услуги и НЕФТЕНА технология, щото мужиците не могат копат сами нефт, ако не е на няколко метра под земята ...Това като цяло е линия на санкциите по клуба на олигарха, а пък Путин реши да направи контра санкции на целият си народ и по чисто дикатроски начин, реши това да е продоволствието един от любимите лостове на управление ... така, че Лавров не знам, за Путин или Европа говори, че ги изолира ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 3
khao
преди 7 години
с теб се напълни ... тук е и маркоци и мави газ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
За да се попълни хора на по.ми.яр.ите остава да се включи и марандулий като математик или като импотех...никога не се знае , а може и като барбарон...най сведущо мнение относно фалита на Русия !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 2 rate down comment 6
khao
преди 7 години
точно така, за това днес всички сме при ***, която така или иначе си готов да продадеш за шише водка !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 7 rate down comment 7
Ironhorse
преди 7 години
Хахахах,абе ***, колко коша с пари ви изсипаха да дращите в подкрепа на червен Радев за президентските избори.А използваната снимка е повече от красноречив факт. Най-големият сатрап в човешката история избил над 30 милиона руснаци. Е гордей се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 9 rate down comment 8
Ironhorse
преди 7 години
руски ***,Крим е окупиран от фашистка русия на дата 28.02.2014г.Санкциите са въведени в края на юли 2014г., когати фашистки руски войски за противовъздушна отбрана, незаконно навлезли в украинска територия около Донбас, свалиха малайзийски Боинг. Вче има доклад, който директно обвинява Путин за дадено разрешение за изстрелването на ракетата. Очаква се обвинение от международният наказателен съд в Хага за престъпника Путин.И да очаквах през 2016 русия да имплодира, но Путин практически въведе военно положение, като създаде лична армия, която забележи руски ***, има право да стреля дори по майки с деца !Скоро започна и да се чества годишнина от отварянето на първия лагер в Сибил ГУЛЛаг.С което путин показва на несъгласните, че ги чака участта на каторжници.Но и това няма да помогне ***.Само може да ходи на уроси при Фат Ким, как се държи гласден народ в подчинение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 6
BobyB
преди 7 години
Ахахаха, почна вече да се моли, а? :DКато дойде със сълзи на очи и с главата на *** на поднос, ще си помислим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 12 rate down comment 9
markoci
преди 7 години
Днес са раздали позакъснелите аванси в соросойдната централа , я виж кво оживление цари сред троловете им ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 12 rate down comment 10
Mavi Goz
преди 7 години
Ти не писа ли същата прогноза и през 2014 за 2015? Или периодично те пускат на домашно лечение? хихи... Що не си врътнеш един акаунт "Икономистка" - не за друго, ама вече беше юристка - некак си по-убедително ше звучиш за твоята аудитория и за икономическите ти прогнози. Тоя конски прякор нещо ос^ира общото внушение... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 15 rate down comment 11
Ironhorse
преди 7 години
Би трябвало скоро и тук да се публикува заключение на Висшата школа по иконоика на русия, че икономиката на русия е започнала повсеместна деградация.И да, Европа сие патила в опитите да изолира Русия, защото винаги е имало предатели. Ако сегашната икономическа блокада продължи, през 2017 ще има нова револция в руския колхоз
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още