IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маргрете Вестагер: Грешка е да се залага на огради, а не на отворени пазари

Издигането на огради и бариери ще навреди на икономиките и ще тласне нагоре цените, заяви еврокомисарят за конкуренцията

16:50 | 27.01.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Маргрете Вестагер, еврокомисар по конкуренцията.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Маргрете Вестагер, еврокомисар по конкуренцията. Снимка: Архив Ройтерс

Издигането на огради и бариери ще навреди на икономиките и ще тласне нагоре цените. Това заяви днес еврокомисарят за конкуренцията Маргрете Вестагер, дни след като новият президент на САЩ Доналд Тръмп подписа указ за изграждане на стена по южната граница с Мексико, предаде Ройтерс.

„Хора, които залагат на огради, а не на отворени пазари, подхождат грешно“, каза Вестагер на конференция в Копенхаген. "Тези защити няма да помогнат. Те само ще отслабят нашите икономики и ще повишат цените за потребителите, без да осигурят на хората повече контрол над собствения им живот", посочи еврокомисарят, без да споменава пряко Тръмп.

"Само че когато хората имат усещането, че пазарите не се вслушват в техните нужди, тогава не би трябвало да сме изненадани, ако започнат да търсят радикални алтернативи", добави тя.

Вестагер разгневи предишната американска администрация, когато миналата година нареди на американския технологичен гигант Apple да върне на Ирландия към 13 милиарда евро, тъй като споразумението да данъчни облекчения на технологичния гигант бе определено като незаконна държавна помощ.Тя разследва и други водещи компании от САЩ като Google и Qualcomm, припомня Ройтерс.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
KPetkov
преди 7 години
От МВФ са на малко по-различно мнение, но то мнението зависи от това, кой ти разписва чека.Лагард: Политиките на Тръмп ще ускорят растежа в САЩ през следващите две годиниСпоред директора на МВФ обаче е твърде рано да се предвижда как останалите политики на Тръмп може да повлияят на икономиката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 15
Птица
преди 7 години
Така, това не е ли съкровеното желание на ШУТИН И КЛИКАТА МУ ММАЛОУМНИ ОЛИГАРСИ!>???? АМИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА!???? АМИ СИРИЯ ПЪЛНИ БАТАЦИ ОТ СТРАНА НА КРЕМЪЛ НАВСЯКЪДЕ!??? ДО КОГА ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още