IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lloyd's of London се насочва към Брюксел за бизнеса си след Brexit

Пазарът ще поиска от борда си да ратифицира решението, когато се събере по-късно днес

12:20 | 29.03.17 г.
<p>
	Годишната снимка на лондонския екип на&nbsp;Lloyd&#39;s of London. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Годишната снимка на лондонския екип на Lloyd's of London. Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият пазар на специализирани застрахователни продукти в света - Lloyd's of London, се е спрял на Брюксел за базирането на планираното си подразделение в Европейския съюз, съобщи Ройтерс, цитирайки изданието Insurance Insider.

Lloyd's трябваше да избира между Брюксел и Люксембург, след като от списъка с шест подходящи локации отпаднаха Дъблин, Франкфурт, Малта и Париж.

Пазарът ще поиска от борда си да ратифицира решението, когато се събере по-късно днес, се отбелязва в публикацията. Заседанието е в деня, в който британският премиер Тереза Мей ще задейства Член 50 от Лисабонския договор.

Сред компаниите за финансови услуги в лондонското Сити Lloyd's бе един от най-отявлените поддръжници на тезата, че е необходим филиал в ЕС, ако Великобритания загуби достъпа до единния пазар след Brexit. 

Lloyd's би могъл да премести десетки души от екипа си в подразделението, а не стотици, както някои банки планират, твърдят информирани източници. Изборът може да засегне плановете и на други застрахователи.

Засега от Lloyd's of London не коментират съобщението, уточни Ройтерс.

Всичко по темата Brexit следете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още