IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четвъртият ръкав на „Северен поток“ може да стигне до Великобритания

Всички настоящи партньори са включени в обсъжданията на проекта, като дори E.On, която продаде газопроводите си в Германия, участва в международните проекти

20:43 | 05.04.13 г.
Четвъртият ръкав на „Северен поток“ може да стигне до Великобритания

До Великобритания може да стигне четвъртият ръкав на газопровода „Северен поток“, съобщи заместник-главният изпълнителен директор на руския монополист Газпром Александър Медведев, цитиран от Интерфакс.

На въпрос кой по ред ръкав от „Северен поток“ може да бъде прокарана до Великобритания, Медведев уточни: „Четвъртият“.

Колкото до това кой от настоящите участници в проекта ще се включи и в разширяването му с третия и четвъртия ръкав, той отбеляза, че засега всички партньори участват в обсъжданията на проекта.

Когато бе запитан дали германската компания E.On ще излезе от „Северен поток“ и дали ще участва в разширяването при положение, че компанията продаде газопроводите си в Европа, Медведев подчерта, че немците са продали само газопроводите, които се намират на територията на Германия. „Компанията продължава да участва във всички международни проекти“, обяви той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още