IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва ще намали размера на изискваните от Visa и MasterCard плащания

Ограничителните мерки ще действат, но ще бъдат значително намалени, посочи руският вицепремиер Игор Шувалов

18:18 | 18.06.14 г. 3
Москва ще намали размера на изискваните от Visa и MasterCard плащания

Москва ще намали размера на предварителните плащания, изисквани от Visa и MasterCard, за да оперират в страната. Това заяви вицепремиер на Русия Игор Шувалов, цитиран от ИТАР–ТАСС.

"Действията, които предприемаме, ще успокоят Visa и MasterCard", изрази увереност Шувалов. "Ако те все още искат да се освободят от руските юридически лица, чрез които извършват дейности в Русия, това са техни въпроси. Ние правим всичко възможно, така че те да запазят дейността си тук", посочи вицепремиерът.

"Разбира се, ограничителните мерки ще действат, но те ще бъдат значително намалени", каза още Шувалов.

По-рано през месеца стана ясно, че Русия подготвя пускането на първа национална разплащателна карта, издадена в рамките на Националната система за разплащане с карти в Русия, още в средата на 2015 г. Очаква се тя да може да работи свободно с четири партньорски платежни системи – China UnionPay (Китай), JCB (Япония), както и Visa и MasterCard.

В началото на юни президентът Владимир Путин одобри правителственото споразумение с гигантите в международните разплащания Visa и MasterCard, които ще продължат работата си в Русия. Той проведе закрито заседание с представители на правителството и централната банка, по време на което бяха обсъдени промените в Закона за националната платежна система.

Срещата бе предшествана от комуникацията на руските власти с двете американски компании по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
0pk
преди 9 години
Ами и те щяха да налагат санкции и да не работят с избрани хора ама размислиха преди Путин. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 9 години
Internet, ама защо така *** дава на задна скорост? Щеше да им иска по 2-3 милиарда, а сега взел че размислил. Даже и се надявал да останат да работят. Отгоре на всичко щял да направи и всичко възможно да запазят дейността си. Това прочетох аз в статията. За ЦРУ нищо не видях. Да не би да коментираме различни материали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 5
Internet
преди 9 години
Мъкааааа, сега ЦРУ няма да може да блокира разплащанията в Русия и дапредизвика хаос, недоволство и в резултат на това - поредна цветна революция.Процесинговите центрове щесавРусия, а междухостовите връзки ще изключат дивотиите на ЦРУ.Мъкааааааааа, Обамго!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още