fallback

Путин е инструктирал руското правителство да отговори на западните санкции

Политическите инструменти за натиск върху икономиката са неприемливи и противоречат на всички норми и правила, според руския президент

19:57 | 05.08.14 г. 20

Руският президент Владимир Путин е възложил на правителството да обмисли мерки в отговор на западните санкции срещу Русия, съобщава ИТАР-ТАСС.

Путин съобщи за инструкциите, които е дал на руския кабинет, по време на работна среща в управителя на област Воронеж Алексей Гордеев.

"Политическите инструменти за натиск върху икономиката са неприемливи и противоречат на всички норми и правила. В тази връзка руското правителство вече предложи редица мерки в отговор на така наречените санкции от страна на някои държави”, коментира Владимир Путин.

“Вярвам, че можем да помислим доста в сегашните условия за осигуряване интересите на местните производители на суровини”, допълва руският държавен глава.

Той подчертава, че отговорът на западните санкции трябва да бъде “точен”.

“Разбира се, това трябва да се направи много прецизно, така че да подкрепят местните производители и да не се нанесе вреда на потребителите", допълва той.

Междувременно стана ясно, че Русия е поискала да бъде свикано извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН във връзка с хуманитарната обстановка в Украйна. Това съобщи днес руският посланик в международната организация Виталий Чуркин, цитиран от БТА.

"Засега английското председателство упорства, но ние ще настояваме срещата да бъде свикана тази вечер", каза Чуркин, като отбеляза, че има достатъчно време за подготовката на заседанието.

По-рано днес Върховният комисариат на ООН за бежанците съобщи от Женева, че 117 хиляди са вътрешно разселените лица в Украйна, където правителствените сили се сражават с проруски бунтовници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:19 | 11.09.22 г.
fallback