fallback

Путин: Санкциите на Запада не са фатални за Русия

Изправени сме пред външни опити за противодействие, посочи руският президент в Крим

17:24 | 18.03.15 г. 19
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Руският президент Владимир Путин поздрави всички руснаци по случай първата годишнина от присъединяването на Крим към Русия, предава "Вести".

На среща за развитието на Крим президентът отбеляза, че това е "специален, паметен ден". "Бих искал още веднъж да поздравя както кримчани, така и всички граждани на страната ни с това събитие, и, разбира се, да благодаря на тези, които живеят в Крим, Севастопол, за позицията и за смелостта, показана преди една година", каза Путин.

Руският президент смята, че санкциите на Запада спрямо Русия във връзка с Крим причиняват известни щети, но не са фатални. "По това време преди една година ние знаехме, че сме изправени пред огромна, мащабна работа и заедно като страна трябва да се обединим за развитието на Крим", каза държавният глава.

Путин призна, че "сме изправени не само пред обективните трудности на прехода, но и пред външни опити за противодействие".

Владимир Путин коментира и ежедневните бюрократични проблеми, пред които са изправени жителите на Крим.

"Гражданите очакват, че конкретните ежедневни проблеми, с които се сблъскват, ще бъдат разгледани незабавно и че като цяло промените в развитието на Крим ще се случат бързо", каза държавният глава.

В същото време Путин изтъкна, че е необходимо да се "осъществява постоянен мониторинг на ситуацията, преди всичко на социално-икономическия статус, като контролът върху качеството на предоставяните държавни и общински услуги следва да се засили".

Путин цитира данни от проучвания на общественото мнение, които показват, че качеството на живот на кримчани се е покачило, стимулирано от ефектите на руската социална политика. "Сега имаме нужда и е важно да се изгради една и съща добра работа в подкрепа на предприемачите, фермерите, специалистите, работещи в ключови области на промишлеността и селското стопанство на Крим", коментира още държавният глава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:11 | 09.09.22 г.
fallback