IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи украински удар над цели в Русия

Два хеликоптера са ударили нефтобаза в руския град Белгород, а Русия заяви още на 6 март, че бойната авиация на Украйна е унищожена

10:30 | 01.04.22 г. 18
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Twitter</p>

Снимка: Twitter

Два хеликоптера на украинските военновъздушни сили са ударили днес петролен резервоар в нефтобаза в руския град Белгород, след като са прекосили границата, летейки на малка височина, съобщи губернаторът на района Вячеслав Гладков, цитиран от Ройтерс.

В резултат на нанесения удар е избухнал пожар, при който са пострадали двама работници, твърди Гладков.

Някои части на града, който се намира близо до границата с Украйна, са евакуирани, допълни той.

Животът на пострадалите не е в опасност, уточни губернаторът, цитиран от ТАСС.

На видеозапис, публикуван в интернет, се вижда как няколко ракети са изстреляни от малка височина, а след това избухва експлозия. Първоначално Ройтерс не успява да провери независимо автентичността на кадрите.

Руската петролна компания „Роснефт", която е собственик на склада за гориво, съобщи, че е имало пожар, но няма пострадали. Компанията не дава подробности за инцидента. Украинското министерство на отбраната не коментира темата.

В сряда вече имаше пожар в склад за боеприпаси край Белгород. Гладков бе обяснил, че причината за пожара все още не е установена.

Русия нападна Украйна на 24 февруари. Оттогава насам руските въоръжени сили многократно бомбардират складове за гориво, за да попречат на снабдяването на украинските военни. Според информация от Москва обаче вече е имало няколко нападения от украинска страна на руска територия.

Иначе още на 6 март руските медии обявиха, че Русия е „унищожила практически цялата военна авиация“ на Украйна. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 4 rate down comment 6
cyclop
преди 2 години
"... значи путин умишлено обрича и доста руски граждани на лъчевата болест, с цел русия да унищожи Украйна като държава и население, а това говори, че той наистина е не00нормален и време да бъде обуздан в усмирителна риза..." Нещо си съчини, разви го в подробности, от тях изведе последствия, и на тая база постави и диагноза? Тук друг е за диагноза май...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 4
юрист
преди 2 години
''...Путин няма да използва ядрено оръжие...''' От не00нормален човек всичко очаквам- може да има някакви налудни идеи в главата си; може в съзнанието му да са трима или двама- тип ''Джекил и Хайд''; може да чува някакви гласове да му говорят как извънземните нападат русия и той трябва да я брани с ядрено оръжие...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 3
Asdf1234
преди 2 години
Не разбирам твърдението, че Украйна иска да забави хода на войната. Тя не я иска, нито бавна, нито бърза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 3
Money
преди 2 години
Путин няма да използва ядрено оръжие. Накрая ще подвият опашка и ще се изтегялят русите. Но след като избят още маса народ и групово изнасилят маса жени. Цалата им работа е такава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 6
andy
преди 2 години
Отчаяни опити на Украйна да забави изхода на войната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
юрист
преди 2 години
И това е напълно възможно- сега русия има претекст да изписка, че Украйна напада нейната държавна територия и затова може да използва ядрено оръжие в Украйна за защита на русия... Изобщо не изключвам този вариант, дори ми се струва изключително вероятен- неслучайно и американците, и други ЕС държави предупреждават населението си за този вариант и ни подготвят за защита при ядрена руска атака в Украйна. Ако се реализира този вариант, значи путин умишлено обрича и доста руски граждани на лъчевата болест, с цел русия да унищожи Украйна като държава и население, а това говори, че той наистина е не00нормален и време да бъде обуздан в усмирителна риза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
georgi_shum
преди 2 години
Най вероятно е руска провокация. Сами са си ударили базата. Идеално им се връзва със започващият пролетен призив в армията и с очакванията за обявяване на мобилизация..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
юрист
преди 2 години
Сега руснаците май почват да вдяват, че целият цивилизован свят помага на Украйна, дори и военно, и че няма как да спечелят срещу такава коалиция. Още може, докато путин не даде заповед за тотално изтегляне на руската армия от държавните граници на Украйна и не освободи окупираните от нея украински държавни територии. Време е нещата да си дойдат на правилните места.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още