IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай предлага неофициални стимули за местните управи

Прецедент може да е споразумението за "стратегическо сътрудничество" на Agricultural Bank of China с Шанхай за изграждане на зона за свободна търговия

12:34 | 12.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Китай предлага неофициални стимули за местните управи

Китайското правителство тихомълком предлага финансови стимули на ключови градове и провинции, за да им помогне да запазят нивото на разширяване на местните икономики, съобщава хонконгският бизнес ежедневник South China Morning Post, цитиран от MarketWatch.

В съобщението, което се позовава на неназован правителствен източник, се посочва, че макар политиците многократно да са настоявали да не се предприемат стимули на държавно ниво, те не изключват възможността за „неофициални икономически стимули“, за да подпомогнат икономиките в отделни региони.

В него се добавя, че Agricultural Bank of China Ltd. е подписала споразумение с градската управа на Шанхай за осигуряване на кредит на стойност 250 млрд. юана (40,8 млрд. долара) за създаването на зона за свободна търговия. От банката потвърдиха подписването на споразумение за „стратегическо сътрудничество“ в Шанхай, се отбелязва в материала на хонконгското издание.

Други банки могат скоро да приложат плана на Agricultural Bank of China Ltd. чрез подкрепа на други региони като например провинция Гуандун, която се намира в южната част на страната, се твърди в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още