IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nomura повишава възнагражденията, за да подкрепи японската икономика

Покачването на заплатите в брокерската компания ще бъде в унисон с целевата инфлация на Японската централна банка

12:54 | 02.12.13 г. 1
Nomura повишава възнагражденията, за да подкрепи японската икономика

Nomura Holdings Inc – най-голямата брокерска компания в Япония, ще повиши заплатите на около 4 000 свои служители, след като дружеството бе призовано от правителството да помогне в битката за поддържане на икономическото възстановяване.

Базовото заплащане на всеки служител на Nomura Securities Со ще бъде повишено средно с 2 на сто до април 2014 г., съобщиха от базираната в Токио компания. Увеличенията са насочени към по-младите служители, които са по-склонни да харчат пари и да допринасят за раздвижването на третата най-голяма икономика в света.

Японският премиер Шиндзо Абе настоява фирмите да плащат повече на служителите си, тъй като след излизане от дефлационния курс цените ще започват да се покачват. Замразяването на заплащанията пък ще засегне покупателната способност на домакинствата.

Според последните правителствени данни потребителските цени, с изключение на пресните хранителни продукти, са нараснали с 0,9% през октомври на годишна база.

Покачването на заплатите в Nomura с 2 на сто ще бъде в унисон с целевата инфлация на Японската централна банка. През април финансовата институцията представи мащабната си програма за стимулиране на икономиката, според която инфлация от 2% трябва да бъде постигната в срок до две години. За целта централните банкери планират да удвоят паричната база за периода.

По думите на говорителя на компанията Кенджи Ямашита 4 000 от малко над 13-те хиляди служители на Nomura Securities ще получат допълнителни 5 до 10 хиляди йени към основното си възнаграждение. "Увеличението на заплатите ще струва на Nomura около 300 млн. йени за година", отбеляза той.

Повече по темата може да видите в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
А когато пишех, че повишаването на доходите на нашето население ще е от полза за всички в тази държава ме виняха че съм социалист! Че така щели да са ощетени инициативните ни капиталисти. Е както съм писал и по рано, ще мине време преди необразованите ни капиталисти "влязат в час". Всъщност те сами до този извод няма да стигнат , но когато видят готови примери току виж са се светнали. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още