IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония има потенциала да утрои производството на ток от ВЕИ до 2030 г.

В момента в страната годишно се произвеждат 116 тераватчаса електричество от възобновяеми източници

12:52 | 06.04.15 г.
Япония има потенциала да утрои производството на ток от ВЕИ до 2030 г.

Япония има потенциала да утрои количеството електроенергия, произвеждана от възобновяеми източници, сочи проучване на Министерството на околната среда в страната, цитирано от Bloomberg.

Според данните чистата енергия – от фотоволтаични и вятърни паркове, геотермални централи, както и централите на биомаса и производството на електричество от вълните на океана, може да достигне между 241,4 тераватчаса до 356,6 тераватчаса през 2030 година. Точните количества ще зависят от политиката в областта на енергетиката.

В проучването обаче не са включени прогнозите за общите количества електроенергия, която ще бъде произвеждана в Япония през 2030 година, допълва още Bloomberg.

Днес Япония произвежда 116,1 тераватчаса годишно от възобновяеми източници, се посочва още в прогнозата, изработена от Института за проучвания на Mitsubishi, по поръчка на Министерството на околната среда.

Очакванията на анализаторите са, че за 15 години производството на електричество от соларни централи може да се увеличи от 15 тераватчаса годишно днес до между 77,7 тераватчаса и 128 тераватчаса. Производството от вятърни паркове, включително и в крайбрежните зони пък може да се увеличи до между 41 тераватчаса и 64,4 тераватчаса годишно.

В момента производството на електричество от вятъра е в рамките на 4,8 тераватчаса годишно.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още