fallback

Китай осигурява 100 млн. долара помощ за бежанската криза

Китайският премиер Ли Къцян отбеляза, че внушителното движение на бежанци създава политическа и социална заплаха

20:22 | 19.09.16 г. 3

Китай планира да осигури допълнително хуманитарна помощ за 100 млн. долара за справяне с глобалната бежанска криза, съобщи днес китайският премиер Ли Къцян, цитиран от Ройтерс.

На среща на високо равнище на ООН, посветена на бежанците, Ли отбеляза, че внушителното движение на бежанци създава политическа, социална заплаха и заплаха за сигурността, от която може да се възползват терористи, пише БТА. 

Икономическите мигранти и бежанците представляват два различни проблема, които международната общност трябва да разглежда поотделно, заяви на същата среща полският президент Анджей Дуда, цитиран от ТАСС. 

В дискусиите за миграционната криза често не се прави ясно разграничение между икономическа миграция и бежанци. Това са две различни явления, които изискват различни отговори. Ако обединим трагедията на бежанците с нуждите на икономическите мигранти, няма да можем да помогнем ефективно на нито едната от двете групи, подчерта Дуда.

Премиерът на Италия Матео Ренци също каза, че няма никаква връзка между миграцията и тероризма и заяви, че е неоправдано да се обвързват двете неща, предаде ТАСС.

Терористите дойдоха в Европа не с лодки през Сицилийския пролив, а със самолети, а извършителите на атентатите от 11 септември 2001 г. дори летяха в бизнес класа, каза Ренци.

Той призова да се направи всичко необходимо, за да се изкорени идеологията на смъртта и да се демонстрира единство в борбата с тероризма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:12 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още