fallback

Nomura планира да съкрати десетки работни места в Европа и САЩ

Бизнесът ѝ на Стария континент ще бъде най-сериозно засегнат от съкращенията заради генерираните загуби в размер на милиарди долари

13:44 | 28.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Японската банка Nomura Holdings Inc. планира да закрие десетки работни места в своя бизнес за инвестиционно банкиране в Европа и САЩ, тъй като дружеството продължава да се затруднява да генерира печалба в тези райони, съобщава Bloomberg, позовавайки се на източници, запознати с въпроса. 

Глобалният екип на Nomura може да бъде редуциран с повече от 100 търговци и банкери в европейските и американски подразделения, като се предполага, че офисите на Стария континент ще бъдат най-потърпевши, тъй като са изгубили милиарди долари през последното десетилетие, посочват източниците, пожелали анонимност.

Главният изпълнителен директор на японската корпорация Коджи Нагай и ръководителят на звеното за банкиране на едро Стивън Ашли са подложени на натиск да преструктурират международните части на бизнеса, след като през последните години тези звена се провалиха в опита си да постигнат устойчива печалба.

Нагай преразглежда бизнеса на компанията и очаква да представи резултатите още през април, съобщиха от Nomura през януари.

Кредиторът се бори за генериране на печалба в Европа откакто закупи местния бизнес на Lehman Brothers Holdings Inc през 2008 г.

През юли 2018 г. Нагай премахна 50 служители от бизнеса на Nomura в Лондон, в това число и някои от най-опитните търговци, като даде сигнал, че този процес на редуциране на персонала ще продължи.

В същото време приходите от продажби на дребно се понижават с 22 на сто през последното тримесечие на изминалата година, което ясно сигнализира за проблемите в бизнеса на Nomura.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:01 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още