fallback

НАТО: Направихме най-доброто, което можем, в Кабул

С чиста съвест сме, тъй като с наличното направихме най-доброто при тези условия, заяви високопоставен цивилен представител на Алианса за Афганистан

15:43 | 28.08.21 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Персоналът, ангажиран с евакуирането на колкото се може повече хора от Кабул, след като талибаните поеха управлението в страната, направиха най-доброто в една изключително трудна ситуация. Така от НАТО коментираха действията си в страната, цитирани от Ройтерс.

„С чиста съвест сме…, тъй като с наличното направихме най-доброто при (тези – бел. ред.) условия“, коментира италианският дипломат Стефано Понтекорво, високопоставен цивилен представител на Алианса за Афганистан.

Понтекорво, който напусна страната в петък, заяви, че тези, които са били ангажирани с евакуацията, са преминали границата между възможното и невъзможното, за да изведат всеки, който могат, от страната.

„Оставихме неколцина, които не сме изоставили, но ще дадем най-доброто от себе си да приберем у дома“, каза още той пред репортери.

Италиански военни самолети са извели над 4800 афганистанци от страната към 27 август, включително 1400 деца, обяви министерството на отбраната.

Италианският министър на външните работи Луиджи ди Майо похвали усилията на дипломатите и армията.

„Евакуирахме повече афганистанци, отколкото която и да е било друга страна от Европейския съюз“, заяви той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:12 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още