IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъфет: Дебатите за тавана на дълга на САЩ са загуба на време за Конгреса

Легендарният инвеститор обаче не смята, че Белият дом трябва да получи правото да увеличава ограничението по дълга без одобрението на Конгреса

10:51 | 19.07.11 г. 4
Бъфет: Дебатите за тавана на дълга на САЩ са загуба на време за Конгреса

Докато Белият дом и американският Конгрес продължават борбата за увеличаване на дълговия лимит на страната, легендарният инвеститор Уорън Бъфет заяви, че за САЩ е по-добре изобщо да няма такъв, съобщи CNBC.

В интервю за американската телевизия NBC Бъфет каза, че „изкуственото“ ограничение на вътрешния дълг е „разрушително“.

„Всичко, което то прави, е да забавя един процес и да отклонява енергията на хората, карайки ги да позират. Всъщност това няма никакъв смисъл ... Да имате изкуствено ограничение, което в края на краищата винаги бива увеличавано, разстройва периодично дейността на Конгреса и мисля, че е само загуба на време за Конгреса“, твърди Бъфет.

И той не е единствен. Вчера международната рейтингова агенция Moody's предположи, че премахването на установеното със закон ограничение на дълга на правителството би помогнало за намаляване на несигурността сред притежателите на ценни книжа по дълга.

Според Бъфет обаче би било „ужасна грешка“, ако двете страни се споразумеят за компромис, при който Белият дом ще може да увеличава ограничението по дълга без одобрението на Конгреса.

Той не смята, че ще се стигне до просрочване по задължения. „Това е ниво на незрялост, за което смятам, че дори този Конгрес е надхвърлил“, убеден е инвеститорът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
Доларът ли? Ами , виждам го по два за лев...;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 12 години
А какво ще стане с долара?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
all_trader2
преди 12 години
не просто ако престанат да харчат иконмиката им ще умре . добре е това да се каже на пишман икономист като тъпакът Дянков , който измисли нов раздел в иконмиката - Как да вкараме една държава от криза в деоресия .... цирк
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
ихаааа и ако се премахне тавана това поле няма да стигне да се напише сумата на дълга
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още