IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Републиканците блокираха законопроекта за студентските кредити в САЩ

През 2010 г. дълговете на американците по студентските заеми за първи път надвишиха задълженията по кредитни карти

21:57 | 08.05.12 г.
Републиканците блокираха законопроекта за студентските кредити в САЩ

 

Републиканците в Сената блокираха разглеждането на законопроекта на демократите за предотвратяване удвояването на лихвите по някои студентски кредити в САЩ, съобщи nytimes.com.

Републиканците се противопоставиха на някои формулировки в текстовете на законопроекта, но заявиха, че искат да се разшири приетото през 2007 г. демократично законодателство, което предвижда временно намаляване на лихвите по кредитите на студенти с ниски и средни доходи, които получават субсидирани заеми.

Републиканците успяха да блокират законопроекта на американския президент Барак Обама за насърчаването на заетостта, както и законопроекта, който предвиждаше отмяна на данъчните преференции за петролните компании.

Обама вече седмици наред води спорове с опозицията по законопроекта за студентските кредити.

По този вид заеми американците дължат около 1 трлн. долара, като през 2010 г. размерът на студентските дългове за първи път надвиши размерът на задълженията по кредитни карти, отбелязва изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още