IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Google спаднаха с близо 10% след неблагоприятни тримесечни резултати

Търговията с книжата е спряна, след като поради гаф част от финансовата информация бе изнесена по-рано от предвиденото

21:45 | 18.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акциите на Google спаднаха с близо 10% след неблагоприятни тримесечни резултати

Акциите на Google спаднаха с 9%, след като компанията обяви по-рано от очакваното отчета си за третото тримесечие, който се размина сериозно с оценките на Wall Street, съобщава MarketWatch.

Търговията с книжата на търсачката бе спряна след оповестяването на резултатите, които трябваше да излязат след края на сесията. 

В изявление на компанията се казва, че отчетът е публикуван по-рано от предвиденото, тъй като от R.R. Donnelley, които публикуват финансова информация за компанията, са подали проекторезюмето към отчета без да са получили оторизация.

”Спряхме търговията с наши акции на борсата Nasdaq, докато работим по завършването на документа”, се казва в изявлението. Пълният отчет ще излезе, когато е готов. Компанията ще даде пресконференция в 11:30 българско време, за да коментира резултатите.

Анализаторът на BGC Partners Колин Гилис окачестви ранното оповестяване като „непрофесионално” действие, коeто е предизвикало паника на пазарите.

Google отчита печалба за тримесечието в размер на 2,18 млрд. долара (6,53 долара на акция), спрямо 2,73 млрд. преди година, а приходите (без разходите за придобиване на трафик) са 11,33 млрд., спрямо 7,51 млрд. година по-рано.

Печалбата без еднократните счетоводни ефекти възлиза на 9,03 долара на акция, докато анализаторите очакваха 10,63 долара при приходи от 11,39 млрд.

Това е първият пълен тримесечен отчет на компанията след придобиването на Motorola Mobility, като влиянието на сделката е виден от резултатите, които показват оперативна загуба за Motorola Mobility от 527 млн. долара.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още