fallback

Джим Роджърс: Пригответе се евтините пари да полудеят

Съоснователят на Quantum Fund изтъква, че не е гласувал нито за Ромни, нито за Обама с аргумента, „че те и двамата са зло“

11:15 | 07.11.12 г. 21
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Джим Роджърс, съосновател на Quantum Fund. Снимка: Ройтерс

Сега, когато президентът Барак Обама е преизбран, инвеститорите трябва да се подготвят за инфлация и нова експанзия на монетарната политика, коментира Джим Роджърс в интервю за CNBC.

Минути преди победата на Обама срещу кандидата на републиканците Мит Ромни да бъде потвърдена, Роджърс остро разкритикува и двамата претенденти за президентския пост, определяйки ги като „зло“.

Съоснователят на Quantum Fund прогнозира, че политиката на Обама ще повиши цените на суровините и ще доведе до поевтиняване на долара.

Федералният резерв (Фед) се опитва да стимулира американската икономиката чрез изкупуване на дългове. Според Роджърс тази програма ще продължи.

„Ако Обама победи, ще има още инфлация, още печатане на пари, още дългове и още харчене“, предупреждава Роджърс, допълвайки, че той ще продава щатски ДЦК и ще купува метали като златото. „Златото е добро за вас, за мен и за всички останали“.

„Изглежда че печатането на пари ще се превърне в истинска лудост, както и харченето“, коментира той. „Трябва да инвестирам спрямо това, което се случва, а не по начина, който ми харесва“.

Роджърс изтъква, че той не е гласувал нито за Ромни, нито за Обама с аргумента, „че що се отнася до него, те и двамата са зло“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:08 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още