IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белият дом отхвърли предложението на Джон Бейнър

Републиканците склониха да се удължат данъчните облекчения само за годишните доходи до 1 млн. долара, но президентът настоява прагът да е 400 хил. долара

20:07 | 18.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Белият дом отхвърли предложението на Джон Бейнър

Белият дом отхвърли предложението на републиканците в долната камара на Конгреса за удължаване на данъчните облекчения за хората с годишни доходи до 1 млн. долара, заявявайки, че то не е достатъчно и че така или иначе няма да мине в сената (доминиран от демократите - бел. ред.), съобщава CNBC. 

Отговорът на Белия дом дойде, след като председателят на Камарата на представителите Джон Бейнър предложи удължаването на данъчните облекчения като резервен план в случай, че преговорите около "фискалната пропаст" пропаднат.

Бейнър все още се надява на компромисно споразумение с администрацията на Обама, но каза, че очаква т. нар. план Б да влезе за обсъждане в Конгреса тази седмица.

От Белия дом пък предложиха данъчните облекчения да бъдат удължени за хората с доходи до 400 хил. долара спрямо досегашното предложение, касаещо тези с доходи до 250 хил.

”Барак Обама не е склонен да приеме сделка, която не облага в достатъчна степен най-богатите, а измества данъчната тежест към средната класа”, заяви говорителят на Белия дом Джон Карни. „Президентът се надява, че двете страни могат да изгладят противоречията помежду си и да стигнат до споразумение по-късно днес.”

В продължение на месеци Обама отстояваше удължаване на данъчните облекчения за годишните доходи до 250 хил. долара, но сега "качи" до 400 хил., докато Бейнър се смята, че може да "падне" от 1 млн. на 500 хил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още