IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honeywell отчете печалба от 250 млн. долара

„Отговорник“ за обрата във финансите е бизнесът със специални химикали

12:04 | 26.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Honeywell отчете печалба от 250 млн. долара

Американският инженерингов конгломерат Honeywell се завърна към края на годината в зоната на печалбата благодарение на добрия си бизнес в сферата на специалните химикали, предаде Ройтерс.

В края на четвъртото тримесечие компанията отчита печалба от 251 млн. долара, след загуба от 310 милиона долара година по-рано. Приходите са нараснали скромно с 1% до 9,58 млрд. долара.

Бизнесът със специални химикали се е развил много добре. В този сегмент приходите са се увеличили най-силно – с осем процента. Подразделението за транспортни системи обаче отчита спад на продажбите с 11 процента заради кризата в еврозоната.

Без специалните ефекти конкурентът на General Electric отчита печалба на акция от 1,10 долара, с което надмина с един цент средните очаквания на анализаторите.

Компанията, която е известна главно със своята електроника за кокпити потвърди своята перспектива за печалбите си през 2013 г. Компанията очаква печалба на акция от 4,75 до 4,95 долара.

Honeywell има доста богато портфолио и предлага климатични системи, кокпит електроника, химикали и турбокомпресори за леки автомобили. Компанията е активна и в областта на космическите изследвания и технологиите за автоматизация и контрол. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още