fallback

Обама получи оставката на Стивън Милър

Щефът на приходната агенция си отива след скандал със завишени критерии за молбите на организации на Чаеното парти

21:09 | 16.05.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Президентът на САЩ Барак Обама получи оставката на ръководителя на американската служба по приходите във връзка с избирателно отношение в посока завишени изисквания към някои нетърговски организации. Стивън Милър, оглавяващ агенцията, подаде оставка, след като законодатели повдигнаха въпроса защо институцията му е използвала идеологически определения като „чаено парти” (по името на едноименното политическо движение – бел. ред.), за да постави молбите на някои групи за освобождаване от данъци под по-строго разглеждане.

”Това е непростимо и американците имат право да се разгневени. Аз също съм гневен”, заяви президентът, обявявайки оставката на Милър. „Важно е да въведем ново ръководство, което да помогне за възстановяване на доверието. 

„Това е изключително труден момент за службата. Има силна нужда от незабавно възстановяване на общественото доверие в националната приходна агенция”, е написал Милър в писмо до служителите си. Обама не обяви кой ще ръководи приходната агенция междувременно. Според източници той ще направи това през следващата седмица. Президентът не е назначавал постоянен ръководител, откакто мандатът на Дъглас Шулман, назначен от Джордж Буш, изтече през ноември.

От началото на 2012 г. републиканци се оплакват, че има забавяне в одобренията на молбите от организации на Чаеното парти и че им се изпращат подробни въпросници. Това е заопчнало през 2010 г., като някои служителите на агенцията вече са били наясно през юни 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:59 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още