fallback

Boeing ще изкупи обратно акции на стойност 10 млрд. долара

Това отразява доброто представяне и ни вдъхва увереност за в бъдеще, коментира изпълнителният директор на компанията

16:12 | 17.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американският производител на авиационна техника Boeing потвърди обратно изкупуването на акции за 10 млрд. долара, съобщава BBC. Предишният рекорд на самолетопроизводителя беше изкупуване на свои акции за 7 млрд. долара през 2007 г.

Това ще е най-голямото изкупуване на акции в счетоводната история на базираната в Чикаго компания. По този начин тя ще увеличи дивидента си с около 50% до 73 цента за акция, които ще бъдат изплатени през март 2014 г. Boeing иска да възнагради акционерите си, след като приходите ѝ се увеличиха благодарение на по-голямо производство и ръст на продажбите.

От компанията заявиха, че действията им са показател за „положителна перспектива“. „Действията ни отразяват едно продължително и силно представяне на бизнеса, което увеличава приходите, а с тях и увереността ни за бъдещето“, каза изпълнителният директор на компанията Джим Макнърни.

Акциите на Boeing реагираха на изявлението и се вдигнаха с около 2% след края на редовната сесия на Нюйоркската борса. От началото на годината цената на акциите ѝ се е вдигнала с близо 79%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:56 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още