IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Boeing ще изкупи обратно акции на стойност 10 млрд. долара

Това отразява доброто представяне и ни вдъхва увереност за в бъдеще, коментира изпълнителният директор на компанията

16:12 | 17.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Boeing ще изкупи обратно акции на стойност 10 млрд. долара

Американският производител на авиационна техника Boeing потвърди обратно изкупуването на акции за 10 млрд. долара, съобщава BBC. Предишният рекорд на самолетопроизводителя беше изкупуване на свои акции за 7 млрд. долара през 2007 г.

Това ще е най-голямото изкупуване на акции в счетоводната история на базираната в Чикаго компания. По този начин тя ще увеличи дивидента си с около 50% до 73 цента за акция, които ще бъдат изплатени през март 2014 г.

Boeing иска да възнагради акционерите си, след като приходите ѝ се увеличиха благодарение на по-голямо производство и ръст на продажбите.

От компанията заявиха, че действията им са показател за „положителна перспектива“. „Действията ни отразяват едно продължително и силно представяне на бизнеса, което увеличава приходите, а с тях и увереността ни за бъдещето“, каза изпълнителният директор на компанията Джим Макнърни.

Акциите на Boeing реагираха на изявлението и се вдигнаха с около 2% след края на редовната сесия на Нюйоркската борса. От началото на годината цената на акциите ѝ се е вдигнала с близо 79%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:56 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още