IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на Bank of America нарасна близо пет пъти

Резултатите на BofA продължават да са стимулирани от подобряването на качеството на кредитите

15:32 | 15.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната печалба на Bank of America нарасна близо пет пъти

Bank of America Corp (BofA) отчете рязък ръст на тримесечната печалба, след като банковият гигант се възползва успешно от засилването на кредитирането в САЩ.

Освен това, в края на 2012 г. банката бе принудена да се раздели със сериозна сума заради загубени съдебни спорове вследствие на кризата от 2008 г., припомня MarketWatch.

Базираната в Шарлът, Северна Каролина, BofA публикува печалба от 3,44 млрд. долара за четвъртото тримесечие на 2013 г. в сравнение с постигнатите година по-рано 732 млн. долара. По този начин печалбата на акция достигна 0,29 долара спрямо 0,26 долара за същия период през 2012 г.

Приходите на дружеството се покачиха с 15% до 21,49 млрд. долара в сравнение с очакванията на експертите за равнище от 21,24 млрд. долара.

Втората най-голяма банка в САЩ по активи постигна напредък през последните тримесечия след серията съдебни неволи, свързани с придобиването на кредитора Countrywide Financial през 2008 г. Бавният растеж на икономиката, намаляването на ипотеките и ограничените приходи обаче продължават да са основното предизвикателство за банките в целия сектор, в това число и за BofA.

Резултатите идват скоро, след като главният изпълнителен директор Брайън Мойнихан за пореден път изрази готовността си да възвърне силата на финансовата институция, която пострада тежко от миналите грешки. Основният фокус в плана на Мойнихан е засилването на брокерското подразделение на групата наред с подновените усилия в ипотечния бизнес, който бе в известна степен занемарен в периода 2011-2012 г.

Подобно на конкурентите от Wells Fargo и JPMorgan Chase, резултатите на BofA продължават да са стимулирани от подобряването на качеството на кредитите. Загубите от лоши кредити достигнаха 336 млн. в сравнение с 2,2 млрд. долара година по-рано и 296 млн. долара през третото тримесечие.

В продължение на години BofA е преследвана от последиците от ипотечната криза. Разходите на компанията за уреждане на съдебни спорове достигнаха 2,3 млрд. долара през четвъртото тримесечие в сравнение с 916 млн. долара година по-рано и 1,1 млрд. долара през третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още