fallback

Джон Кери: Никакъв терористичен акт няма да спре марша на свободата

Американският държавен секретар е в Индия, за да вземе участие в инвеститорски форум

12:37 | 11.01.15 г. 5

Никакъв терористичен акт няма да спре марша на свободата, заяви днес американският държавен секретар Джон Кери часове преди голямата международна демонстрация, насрочена в Париж срещу атентатите, отнели живота на 17 души във Франция, съобщи Франс прес. 

"Тази сутрин ние сме солидарни с французите, които дефилират в памет на жертвите на кървавото нападение срещу редакцията на Charlie Hebdo, заяви Кери, който е на посещение в Индия.

"Ние сме до тях не само в гнева и възмущението, но и в знак на солидарност и решителност да се изправим срещу екстремистите, в защита на каузата, от която те толкова се страхуват и която винаги е обединявала нашите страни: свободата", посочи американският държавен секретар.

"Ние сме заедно в свободата и заедно обявяваме, че никакъв терористичен акт никога няма да спре марша на свободата", добави Кери, който в петък вечерта написа: "Да живее Франция" в книгата за съболезнования във френското посолство във Вашингтон.

Джон Кери е в Индия, за да вземе участие в инвеститорски форум и да даде тласък на търговските връзки между Вашингтон и Делхи преди президентът Барак Обама да посети азиатската страна по-късно този месец, се казва в информацията, цитирана от БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:08 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още