fallback

Барак Обама предлага увеличение на данъците за богатите

Президентът ще предложи да се вдигнат с 4% данъците за семействата с годишен доход над 500 000 долара

11:17 | 18.01.15 г. 7

Американският президент Барак Обама ще предложи увеличение на данъците за богатите и налагането на големи налози на финансовите компании, като с приходите ще бъдат стимулирани хората от средната класа.

Предложението ще стане по време на годишната му реч "За състоянието на съюза", съобщи източник от администрацията във Вашингтон, цитиран от Ройтерс.

Президентът ще предложи да се вдигнат с 4% данъците за семействата с годишен доход над 500 000 долара, уточнява БНР. Преди Обама да стане президент, този данък беше едва 15 процента. 

Предложението за затваряне на "данъчните вратички" за богатите американци и налагането на големи данъци на финансовите компании ще включва приходите от това бъдат стимулирани хората от средната класа, допълва БТА.

В речта във вторник вечерта на съвместно заседание на двете камари на Конгреса президентът на САЩ ще развие своята тема за равенство в доходите. Неговото правителство се надява да намери двупартийна подкрепа в контролираните от републиканците две камари. Но предложенията на Обама относно увеличаване на данъците може да срещнат възраженията на законодателите от Републиканската партия, отбелязва агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:11 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още