IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan изненада пазара с по-висока печалба

Въпреки спада в приходите банката отчита ръст в печалбата преди всичко заради намаляването на разходите

17:07 | 14.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
JPMorgan изненада пазара с по-висока печалба

Най-голямата банка в САЩ JPMorgan Chase е спечелила в периода между април и юни 6,29 млрд. долара, което е с 5,2% повече в сравнение със същия период на миналата година и въпреки спада в приходите. 

Банковият гигант отчита печалба от 1,54 долара на акция спрямо 1,46 долара за акция година по-рано. Спрямо миналата година приходите от продажби са се понижили с три процента до 24,5 милиарда долара спрямо 25,35 млрд. долара година по-рано.

Анализаторите очакваха печалба от 1,44 долара за акция при приходи от 24,51 млрд. долара, според анкета на Thomson Reuters.

Особено силно е засегната търговията с облигации, където има намаление на приходите от 21 процента до 2,93 млрд. долара.

И ипотечният бизнес отчита сериозен спад. Главният изпълнителен директор Джейми Даймън успява да се похвали с ръст на печалбата само заради по-ниските разходи, предава Bloomberg. Банката успява да смъкне разходите си с цели 6 на сто на годишна база.

С днешното представяне на тримесечния доклад e открит и сезонът на отчетите на американския банков сектор. Във вторник се очаква Wells Fargo да докладва за последните си бизнес резултати. В следващите няколко дни идва ред и на Bank of America, Citigroup и Goldman Sachs.

В предборсовата търговия акциите на JPMorgan реагираха с ръст от 1,5 на сто до 69 долара за акция. По този начин книжата са напът да достигнат рекордната си стойност от 69,82 долара, която беше отчетена през юни.

От началото на годината акциите на JPMorgan скачат с почти 9%, като по този начин надминават представянето на широкия банков сектор, след като S&P 500 Financials sector остава почти без промяна. 

Инвеститорите очакваха банката да отреже разходите си на фона на по-сериозната регулаторна среда. JPMorgan ще премести повече от 2 500 служители от Ню Йорк в Ню Джърси, в замяна на което ще получи годишни данъчни привилегии от 500 до 5 000 долара за служител, съобщиха щатските власти през миналата седмица.

JPMorgan планира да съкрати над 5 000 работни места през следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още