IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola е напът да се сдобие с дял в производителя на сокове Suja Life

Инвестицията би оценила стартиращата компания, в която инвеститори са и холивудски знаменитости, на близо 300 млн. долара

15:20 | 08.08.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Производителят на безалкохолни напитки Coca-Cola е близко до сключването на сделка за придобиване на миноритарен дял в американския производител на органични сокове Suja Life LLC. За това споделят пред Ройтерс лица, запознати с преговорите.

Ходът е поредният опит на Coca-Cola да намери нова ниша, с която да привлича потребителите, отбелязва агенцията. Инвестицията би оценила стартиращата компания Suja, в която инвеститори са и холивудски знаменитости, на близо 300 млн. долара.

Пазарът на безалкохолни газирани напитки страда заради бавния растеж през последните години, след като доверието на потребителите се измести върху по-здравословните напитки.

Сделката, която дава възможност на Coca-Cola да изкупи останалите акции на Suja в следващите три години, ще заздрави присъствието на компанията от Атланта на пазара на сокове и силите й спрямо конкурента PepsiCo Inc. и неговите сокове Naked Juice.

Това би била втората инвестиция на Coca-Cola в сектора след покупката на Odwalla през 2001 г., припомня Ройтерс.

Базираната в Сан Диего Suja произвежда сокове и смутита под студено налягане, за да унищожи вредните бактерии и да запази съставките и вкуса. Компанията пласира напитките си чрез SujaJuice.com, Amazon.com, магазините за здравословни хранителни стоки и националните зеленчукови и плодови вериги.

Suja е създадена през 2012 г., а инвеститори са Alliance Consumer Growth Partners, Evolution Media Partners, както и актьорите Леонардо ди Каприо, Джаред Лето и София Вергара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 8 години
Развитие на стратегиите в движение: Само допреди година, Кока-Кола целево владееше САМА единствено своето бутилиране. Явно, настават тежки времена, и споделя разходите, за да остане в зоната на печалбата.Умни мОмци. Да видим, дали приелите кукувицата в гнездото си, след година-две, ще могат да се освободят от гладното, растящо Пиле или то ще ги изхвърли оттам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още