IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citigroup би очакванията за тримесечната печалба

Нетната печалба от 17,1 млрд. долара е най-голямата от 2006 г. насам

17:44 | 15.01.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на Citigroup поевтиняха с над 2% в петък, въпреки че компанията отчете по-добри от очакванията резултати за четвъртото тримесечие, съобщава CNBC.

Банковият гигант отчете коригирана печалба на акция от 1,06 долара и приходи от 18,64 млрд. долара за тримесечието.

Анализаторите очакваха Citigroup да отбележи печалба от около 1,05 долара на акция с приходи за 17,87 млрд. долара, сочи средна оценка от анкета на Thomson Reuters.

“Като цяло имахме силно представяне през 2015 г. Нетната печалба от 17,1 млрд. долара, която генерирахме, е най-високата от 2006 г. насам, когато компанията ни беше много различна от гледна точка на броя на служителите, бизнес микса и активите ни“, казва главният изпълнителен директор Майкъл Корба в съобщение.

Въпреки това заемите на компанията за тримесечието са се понижили с 4% на годишна база. „В постоянни долари ръстът от 5% на заемите на Citicorp бе компенсиран от продължаващите спадове на Citi Holdings, които се дължат основно на продължаващото намаляване на портфейла с ипотеки в Северна Америка и продажбата на OneMain Financial през четвъртото тримесечие на 2015 г.“, казва компанията.

Отчетът идва след няколко трудни месеца за банката. Акциите на Citigroup са поевтинели с около 7,48% на годишна база и с над 12% от началото на 2016 г. През ноември неоперативните холдингови компании на Citigroup бяха поставени в списък за наблюдение от Standard & Poor, след като правителството посочи, че ще е по-малко вероятно да им помогне в случай на криза в бъдеще.

По-рано тази седмица Citi уреди дългогодишен съдебен спор, в който Allied Irish Banks я обвиняваха, че е помогнала на валутен трейдър измамник да постигне загуба от 691 млн. долара. Условията на споразумението не бяха разкрити, но прекратяването отменя дело за измама, което в онзи момент бе едно от най-големите в историята, включващо неоторизирани сделки.

През третото си тримесечие компанията би очакванията за печалба, отчитайки печалба на акция от 1,31 долара за акция спрямо очакваните 1,28 долара. Приходите обаче понасоха удар заради съдебни такси, понижавайки се до 18,49 млрд. долара от 19,98 млрд. долара през предишната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още