fallback

САЩ ще отделят 582,7 млрд. долара за военни разходи през 2017 г.

Почти 59 млрд. долара ще отидат за операции на американски военни в чужбина

21:23 | 13.06.16 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

През 2017 година САЩ ще отдели 582,7 млрд. долара за военни нужди, съобщава руската информационна агенция ТАСС, цитирайки обръщение на президента Барак Обама към Сената и Камарата на представителите.

Сумата, която ще бъде отделена, е с 0,6% повече спрямо разходите през тази година. 523,9 млрд. долара ще бъдат за базовия бюджет на Пентагона. Останалите средства ще бъдат насочени към военни операции извън страната, включително и в Афганистан, Ирак и Сирия.

За борба с групировката "Ислямска държава" ще бъдат отделени 7,5 млрд. долара, или с 50% повече спрямо тази година. Предвидени са и действия срещу "Ал Кайда", става ясно още от обръщението на Обама.

Неголям брой военни експерти ще окажат помощ на властите в Нигер и Камерун.

По-рано днес външното министерство на Русия съобщи за телефонен разговор между Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Джон Кери.

Двамата са обсъдили ситуацията в Сирия и възможните съвместни действия срещу действащи на територията на страната терористични организации, включително и действащите "под прикритието на умерената опозиция", става ясно още от съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:15 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още