fallback

Wall Street започва търговията на червена територия*

Администрацията за енергийна информация обяви спад в петролните резерви с 553 хил. барела през миналата седмица. Очакванията бяха за ръст от 700 хил. барела

17:51 | 26.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Акциите на американските фондови борси се търгуват с понижения в сряда след смесени корпоративни отчети, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с около 100 пункта след старта на сесията, но по-късно компенсира спада.  Apple натежава най-много. Широкият измерител S&P 500 се понижава с 0,2%, като информационните технологии и недвижимите имоти повеждат секторите, които се търгуват на червена територия. Технологичният бенчмарк Nasdaq записва спад от 0,4 на сто, а акциите на технологичния гигант Apple поевтиняват с 3,4 на сто.

След затварянето на сесията във вторник концернът отчете по-добра от очакваното печалба за третото тримесечие, но фирмата записва спад на приходите за фискалната година за пръв път от 15 години.

Междувременно Boeing и Coca-Cola, които също са компоненти на Dow Jones, публикуваха по-добри резултати от прогнозите.

CNCB посочва, че търговията на фондовия пазар е в тесни граници през последно време, като индексът S&P 500 отчете 24 поредни сесии без изменение с повече от 1%.

В сферата на макроикономиката индексът на мениджърите по поръчките (PMI) сферата на услугите се повишава до 54,8 пункта през октомври.

Подадените документи за жилищни кредити се понижават с 4,1% миналата седмица.

Продажбите на нови жилища растат с 3,1% през септември.

Администрацията за енергийна информация обяви спад в петролните резерви с 553 хил. барела през миналата седмица. Очакванията бяха за ръст от 700 хил. барела.

Във вторник данните на Американския петролен институт показаха ръст от 4,8 млн. барела на фона на очаквания за повишение от 1,7 млн. барела.

След публикуването на данните цените овладяха загубите и американският лек суров петрол WTI се търгува с ръст от 0,24% до 50,08 долара. Европейският бенчмарк Брент обаче поевтинява с 0,24% до 50,67 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,38% до 1 268,75 долара за тройунция.

Доходностите по държавните облигации се понижават, като двегодишните книжа са с доходност 0,87% доходност, а 10-годишните – с 1,78% доходност.

Доларовият индекс се понижи леко, след като по-рано достигна деветмесечен връх. Едно евро се обменя за 1,094 долара, а курсът на йената е 104,09 йени за долар.

*Данните са актуални към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:05 | 27.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още