fallback

Разходите за строителство в САЩ са намалели през септември

Това се дължи до голяма степен на съкратените разходи на правителството за училища, канализационни и транспортни проекти

18:52 | 01.11.16 г. 3

Строителите в Съединените щати са намалили разходите си за строителни проекти през септември за втори пореден месец, предаде Associated Press. Това се дължи до голяма степен на съкратените разходи на правителството за училища, канализационни и транспортни проекти.

Министерството на търговията съобщи, че общо строителните разходи са намалели с 0,7 процента през септември до сезонно коригираната годишна стойност от 1,15 трилиона долара.

В частното строителство спадът е 0,2 на сто, като разходите за изграждане на фабрики, търговски площи и комунални предприятия са намалели. Увеличението при жилищното строителство компенсира част от този спад.

Разходите за подкрепяните от правителството строежи обаче са намалели с 0,9 процента миналия месец. През последните 12 месеца правителствените строителни разходи са се понижили със 7,8 на сто или с близо 23 милиарда долара.

През септември разходите за училищни сгради са се свили с 1,1 на сто, докато при канализационните проекти са се сринали с 5,4 на сто, а за транспортния сектор - с 0,9 процента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:00 | 07.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още