IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разходите за строителство в САЩ са намалели през септември

Това се дължи до голяма степен на съкратените разходи на правителството за училища, канализационни и транспортни проекти

18:52 | 01.11.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Строителите в Съединените щати са намалили разходите си за строителни проекти през септември за втори пореден месец, предаде Associated Press. Това се дължи до голяма степен на съкратените разходи на правителството за училища, канализационни и транспортни проекти.

Министерството на търговията съобщи, че общо строителните разходи са намалели с 0,7 процента през септември до сезонно коригираната годишна стойност от 1,15 трилиона долара.

В частното строителство спадът е 0,2 на сто, като разходите за изграждане на фабрики, търговски площи и комунални предприятия са намалели. Увеличението при жилищното строителство компенсира част от този спад.

Разходите за подкрепяните от правителството строежи обаче са намалели с 0,9 процента миналия месец. През последните 12 месеца правителствените строителни разходи са се понижили със 7,8 на сто или с близо 23 милиарда долара.

През септември разходите за училищни сгради са се свили с 1,1 на сто, докато при канализационните проекти са се сринали с 5,4 на сто, а за транспортния сектор - с 0,9 процента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:00 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
Ами те може би за това правят икономии от строителството. За да им останат пари за пушкала
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
за сметка на тва пък ше си увеличи разходите за пушкала и ше си модернизира атомните бомби .... :)) Са, че нема вече една асфалтирана улица (само в богатите квартали) и нема една училища и болници, боли те шпека ше ядат бомби и самолетоносачи .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
Правителството на Щатите съкращава разходи за строеж на училища, канализационни и транспортни проекти? Виж ти. Че правителството на Щатите трябва да съкращава разходи при тоя бюджетен дефицит от 500 милиарда е повече от ясно. Но точно от там ли трябваше да започнат?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още