IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honeywell отчете спад на органичните приходи и на печалбата

В прогнозите си индустриалният конгломерат заяви, че вижда подобряване на показателите в строителния сектор

18:02 | 27.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американската Honeywell International, която произвежда технологии, свързани с енергийната ефективност, производството на зелена енергия и други, отбеляза спад на органичните приходи и по-малка печалба за последното тримесечие на 2016 г. заради ръста на разходите, съобщава Wall Street Journal.

В прогнозите си Honeywell заяви, че вижда подобряване на показателите в строителния сектор, все повече нерешени задачи в отбраната и космоса и повишаване на настроенията в петролния и газовия сектор.

Енергийните цени се стабилизираха през миналата година след двугодишен спад. Въпреки това компанията заяви, че пазарът на бизнес самолети и следпродажбените услуги остават слаби.

След публикуването на резултатите първоначално акциите на Honeywell поевтиняха с 2,5% в търговията преди отварянето на пазара, но след това преодоляха спадовете и в началото на сесията отбелязват минимално поскъпване.

Компанията потвърди годишната си прогноза и заяви, че очаква печалбата на акция през първото тримесечие да е между 1,60 и 1,64 долара, а спадът в продажбите – между 2% и 4%. Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очакваха средно 1,62 долара печалба на акция.

За приключилото тримесечие индустриалният конгломерат отчете обща печалба от 1,03 млрд. долара, или 1,34 долара на акция, спрямо 1,19 млрд. долара, или 1,53 долара на акция, през същото тримесечие на предишната година. Без разходите за преструктуриране и други разходи печалбата за тримесечието възлиза на 1,74 долара на акция.

Приходите на компанията са нараснали до 9,99 млрд. долара от 9,98 млрд. долара, а основните органични продажби са намалели с 1%.

Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очакваха печалба на акция от 1,74 долара с продажби от 10,15 млрд. долара. Разходите са се увеличили с 2,7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още