IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп: Медиите скоро ще ме заобичат отново

Американският президент е сигурен, че след 3 години ще спечели нов 4-годишен президентски мандат

12:26 | 29.12.17 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Разбира се, специалният следовател Робърт Мълър няма да разкрие "тайно споразумение" с Русия, казва президентът на САЩ Доналд Тръмп пред New York Times. Това въобще не е изненадващо изявление. Изненадващо е, че не го казва веднъж, а цели 16 пъти.

Интервюто, което New York Times публикува късно в четвъртък, е взето от Тръмп в неговия голф клуб в Уест Палм Бийч и представлява поредица от понякога трудни за разбиране глупости. Запитан за разследването във връзка с евентуалната намеса на Русия в президентските избори, Тръмп първоначално казва, че смята, че Мълър ще се отнесе справедливо към него. С това той изпада в противоречие с членовете на собствената си партия, които наскоро се опитаха публично да дискредитират Мълър.

Въпреки това той казва за разследването, че „то накара страната ни да изглежда много зле и я поставя в много лоша позиция". Колкото по-рано са завършени разследванията, толкова по-добре щяло да бъде за САЩ. 

Дали ще заповяда на Министерството на правосъдието да започне ново разследване за аферата на Хилъри Клинтън с електронната поща? Тръмп не дава конкретен отговор. Той обаче устойчиво се изказва противоречиво по отношение на реално автономно действащия орган: „Имам абсолютно право да правя с Министерството на правосъдието това, което искам да направя". По този начин той отново повтори твърденията на поддръжниците си: президентът има право да започне разследвания - или да ги прекрати.

Тъй като досега се е надявал да бъде третиран справедливо, той все още не се е намесил, твърди Тръмп. Между другото, "много лошо" било, че американският министър на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс се е оттеглил от разследването.

Часове по-рано Тръмп обвини Китай в тайна продажба на петрол на Северна Корея. В интервюто си за  New York Times държавният глава обяснява, че е бил "прекалено мек" по отношение на търговските отношения с Китай, с надеждата, че китайското ръководство ще окаже натиск върху Северна Корея заради ядрената програма. „Ако те не ни помогнат със Северна Корея, тогава ще направя това, което винаги съм казвал, че ще направя", казва Тръмп, имайки предвид възможната търговска война с Китай.

Самият президент не пропуска възможността да се самопохвали за победата си преди година и за целите, които досега е постигнал – включително за приетата данъчна реформа. За Рой Мур, кандидата на републиканците, който загуби изборите за Сената в Алабама за сметка на Дъг Джоунс, Тръмп казва, че „когато публично го подкрепих, подкрепата му в анкетите се повиши. Смятам, че трябваше да го подкрепя като глава на партията“.

Тръмп не се съмнява, че след три години ще спечели следващите президентски избори. „Друга причина, че ще спечеля още 4 години начело на страната, е фактът, че вестниците, телевизиите и всички форми на медии ще потънат, ако не съм тук. Техните читатели и аудиторията им ще потънат“, казва Тръмп.

Тъй като те ще искат той да спечели, скоро всички медии щели да започнат да пишат по-добри неща за него. „А в края на краищата, може би шест месеца преди новите избори те отново ще ме заобичат и ще кажат „Моля, моля, не губете, Доналд!“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 4
Sakamano
преди 6 години
Тоя *** дали първия си мандат ще изкара докрай, че за втори е тръгнал да мисли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 4
qnidopi
преди 6 години
За да определяш качественото ниво на човек според материалните му, трябва да си страшна амеба.. Предполагам че хора като Георги Илиев и друга подобна ***, са ти идоли в живота, все пак те са се къпали в материални блага.. а Тръмп е доказан ***. Достатъчно е човек да изгледа две-три негови публични изяви, за да го разбере. Говориш за Тръмп като за някакво божество. Трябва да си на някакви много тежки наркотици..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Императорът
преди 6 години
Аз очаквах повече от великият човек - на пръво място да се разправи с обонго, Полуживата и мръcната им клика. И тая статия показва как контролираните от тях медии му мътят водата.Ето и тая миришеща на хъхряшка кир статийка - някакъв анонимен *** разправя, че Доналд говорел "трудни за разбиране глупости". Журналистченце, ти като си по-умен - къде ти е могъщият небостъргач, къде ти е златният апартамент, де са ти голф игрищата, де ти е Боингът, кой си ти въобще - някакъв игнорант, дето драскоти идиoтизми за шепа смачкани доларчета? Ти - журналистче - си никой - и утре - ако те намерят озъбен, вдруги ден никой няма да помни, че въобще си пъплил по светът, докато Доналдът ще остане в историята на своята велика страна !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още