fallback

Каква печалба са донесли 1000 долара, инвестирани в Tesla през 2010 г.?

Отговорът ще се хареса на тези, които търсят повече риск на борсата

22:27 | 17.12.18 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Въпреки усложненията, които създаде изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск, свързани основно с неговите изказвания в Twitter, акциите на производителя на електромобили се качиха с 37% само за последните три месеца, съобщава Automedia.bg.

Миналата седмица Tesla бе компанията с най-добре представящи се акции в селекцията Nasdaq 100, въпреки общите понижения на фондовия пазар в САЩ. 

По-задълбочен анализ показва, че в дългосрочен план инвестицията в акции на Tesla е повече от правилно решение. Примерът е съвсем семпъл – 1000 долара, инвестирани в Tesla през 2010 година, на 12 декември тази година са били равни на 21 000 долара в акции на компанията.  Това обаче не е доказателство, че този курс на инвестиции, ще осигури печалба и в бъдеще.   През септември Мъск беше принуден да напусне поста президент на борда на директорите на Tesla за период от три години, след като се споразумя с Комисията по ценни книжа и борсите в САЩ заради постовете му в Twitter, в които твърдеше, че обмисля вариант да свали компанията от борсата.

В последните месеци обаче Tesla постигна по-значителни успехи в увеличаването на производството, основно на Model 3.  През август ценните книжа на Tesla постигнаха най-високата си цена от 52 седмици насам, след което през октомври загубиха 36% от стойността си.  Анализаторите продължават да определят големите инвестиции в Tesla като „риск” и обясняват, че все още не е ясно кога компанията ще „спре да губи пари и ще започне постоянно да печели”.Край на формуляра

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:03 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още