fallback

Тръмп: Управителят на Фед е невеж

Според държавния глава проблемът на страната е не търговската война с Китай, а централната банка

08:30 | 15.08.19 г. 5

Американският президент Доналд Тръмп нарече управителя на Федералния резерв Джером Пауъл „невеж“ и обвини неговите политики за последния знак на облигационните пазари за задаваща се рецесия, съобщава Bloomberg.

Държавният глава се опита да смекчи критиките, че търговската война с Китай, която неговата администрация започна, е в основата на помрачените икономически прогнози на фона на разпродажбите на фондовите пазари и признаците за надвиснало ново икономическо забавяне при доходността по държавните ценни книжа.

В сряда доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа спадна под тази по 2-годишните - необичаен феномен, който се приема като индикатор за икономическа рецесия.

„Китай не е нашият проблем, въпреки че (случващото се в – бел. ред.) Хонконг не помага. Нашият проблем е с Фед“, написа Тръмп в туит в сряда.

Президентът отново повтори критиките си срещу централната банка за това, че не е намалила достатъчно бързо лихвените проценти.

„Спредът е прекален и другите държави благодарят на невежия Джером Пауъл и Федералния резерв. Германия и мнозина други са в играта“, написа още държавният глава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:38 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още