IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крахът на Wall Street продължава – Dow изтрива 820 пункта от стойността си

В същото време S&P 500 и Nasdaq отчита спадове съответно от 2,9% и 2,6 на сто

21:33 | 25.02.20 г. 26
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните щатски борсови индекси продължават да отчитат сериозни спадове на фона на опасенията от коронавируса, докато инвеститорите гледат с тревога и към обърнатата крива на доходността, която предвещава рецесия, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът Dow Jones Industrial Average изтрива 820 пункта от стойността си, или около 3%, достигайки най-ниската си стойност за днешната сесия към 21 ч българско време. Новият спад е предхождан от вчерашното понижение от около 930 пункта, след като часове преди това Dow се срина с 1000 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижава с 2,9%, докато Nasdaq Composite се разделя с 2,6% от стойността си.

Последните понижения поставят Dow и S&P 500 на повече от 7% от най-високите им стойности, достигнати по-рано този месец. Nasdaq в момента е на 8,2% от рекордно високите нива от 19 февруари.

сащ сащ

Акциите на технологичните компании, като Apple и Facebook, също отчитат спад в стойността си.

При облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до рекордно ниска стойност.

Investor припомня, че по-рано днес стана ясно, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп е поискала от Конгреса 2,5 млрд. долара за борба с бързо разпространяващия се коронавирус. Над 1 млрд. долара от тези средства ще бъдат използвани за разработване на ваксини.

Вирусът се е разпространил в около 29 страни и територии отвъд континентален Китай, като най-силно засегнати са Южна Корея, Иран, Италия и Сингапур.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

16
rate up comment 5 rate down comment 1
Grosss
преди 4 години
До 20 000 еди дойди,оттам надолу започва цирка.Тоз фалирал,оня се самоубил,кой знае колко банки ше ядът дървото,естествен подбор като при коронавируса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 5 rate down comment 6
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Момче, *** се прегледай при специалист.Писането с главни букви говори = комплекс от липса на внимание, неудовлетвореност от отношенията с околните.Дългите безсмислени текстове = човек с комплекс за малоценност, търсещ да се обяснява все на някого.Апокалиптични картини = лошо битие, подсъзнателно желание същото да бъде и за всички.Общи показатели за неудовлетвореност от живота.Искаш ли да ти препоръчам някой мой колега, специалист за консултация?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 4
studioaa
преди 4 години
Ех на батко мечото пазарче, от колко време го чакам(от януари 2018 ако трябва да съм точен) и сега спадът няма да по-малък от 20% и ще видим смъкване на лихвите до 0% още до есента и разбира се най-големите QE пакети от 5-10 трилиона $ само в САЩ до 1-2 години...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 11 rate down comment 1
крас
преди 4 години
УВАЖАЕМИ Vatnikov, Извинявам се, че се обръщам към Вас без титлата Dr. с която явно се опитвате да изпъкнете и прикриете някакви комплекси за малоценност.За разлика от Вас не поставям през фамилията си притежаваните от мен титли защото приемам, че подобно на всички човешки същества съм смъртен и с нищо повече от останалите. Бих Ви препоръчал да запомните думите повтаряни непрекъснато от роба стоящ до РИМСКИЯ ИМПЕРАТОР по време на триумфалното шествие :"Memento mori" !!!!ПОМНИ , ЧЕ СИ СМЪРТЕН и с нищо не си повече от хорицата живеещи достойно и вадещи хляба си с труд и мъка. Не обиждай хорицата от село и провинцията. Огромната част от тях са честни и достойни българи, незаслужаващи да бъдат обиждани така както го прави небезизвестният дърдорко ПРОФЕСОР ИВО ХРИСТОВ.ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ТОВА КОЕТО СЪМ НАПИСАЛ ЩЕ КАЖА САМО, ЧЕ НЕ СЪМ ПРОРОК И НЕ МОГА ДА БЪДА ТАКЪВ. Правя допускане чиято вероятност да се случи е толкова колкото е тази отново да се преодолее това временно състояние на борсата в САЩ , която е определяща не само за нас , но и за света. Изложете и вашата хипотеза , а не се произнасяйте като като контролен орган от последна инстанция. Опитайте се да преодолеете чувството си за превъзходство над останалите, защото това едва ли ще ви донесе някакви плюсове не само в обществен , но и в личен план сред хората с които сте всеки ден.Бъдете жив и здрав и в ХАРМОНИЯ СЪС СЕБЕ СИ И ОКОЛНИТЕ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 7
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Мечтите за китайско господство на един комплексиран провинциалист.Хаха!(Провинциализмът или селянията е манталитет, а не географско положение)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 9 rate down comment 6
Стоян Петров
преди 4 години
Веднъж ви бях писал каква е максимата на фондовата борса в Америка. В България тя е редуцирана " Пари от въздух" , докато там е " Пари от въздух и въздух от пари".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 1
julian12
преди 4 години
"ПРОСТО НЕЩАТА ТРЯБВА ДА СИ ДОЙДАТ ТАМ КЪДЕТО ИМ Е РЕАЛНАТА ПАЗАРНА ЦЕНА , А НЕ НАПОМПЕНАТА С ОБРАТНОТО ИЗКУПУВАНЕ НА КОРПОРАТИВНИТЕ АКЦИИ."Реалната стойност (там където реалната икономика и борсата са в равновесите/равенство) на S&P500 = 2200.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 5
kane
преди 4 години
Ох на батко корекцията, как я чаках търпеливо пълен с кеш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 15 rate down comment 7
крас
преди 4 години
НЯМА КОЙ ДА ДОПУСНЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ. НЕ СЪМ УБЕДЕН , НО МИСЛЯ, ЧЕ УТРЕ В 16 ЧАСА БЪЛГАРСКО ВРЕМЕ БОРСАТА ПРОСТО НЯМА ДА ОТВОРИ. ИНТЕРЕСЕН ЩЕ Е ИЗБОРА - да бъде или да не бъде, да отворят или да не отворят е все тази - МЕКСИКАНСКАТА ВЪЛНА НА СРИВА НА ОСТАНАЛИТЕ БОРСИ ТРЪГВА И ЩЕ ОБИКОЛИ СВЕТА ЗА 24 ЧАСА ЗА ДА СТИГНЕ ПАК ТАМ ОТКЪДЕТО Е ТРЪГНАЛА. НЯМА КАКВО ДА СПРЕ ЛАВИНАТА.ПРОСТО НЕЩАТА ТРЯБВА ДА СИ ДОЙДАТ ТАМ КЪДЕТО ИМ Е РЕАЛНАТА ПАЗАРНА ЦЕНА , А НЕ НАПОМПЕНАТА С ОБРАТНОТО ИЗКУПУВАНЕ НА КОРПОРАТИВНИТЕ АКЦИИ.МОГА САМО ДА КАЖА ДОБРЕ ДОШЛИ ВЪВ ФИНАНСОВИЯ АРМАГЕДОН.ЧУДО ЩЕ Е АКО ТОЙ БЪДЕ ПРЕСКОЧЕН
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 20 rate down comment 8
крас
преди 4 години
МИСЛИШ ИЛИ СИ СИГУРЕН, ЧЕ ПАК ЩЕ ПОМПА МУСКУЛИ?!АЗ ПЪК МИСЛЯ, ЧЕ НЕЩАТА СА ЛАВИНООБРАЗНИ И АКО ДО 24 ЧАСА ТАЗИ ВЕЧЕР НЕЩАТА ОСТАНАТ ТАКА ДРАМАТИЧНИ , УТРЕ В 16 ЧАСА БЪЛГАРСКО ВРЕМЕ ЩЕ СТАНЕ ЯСНО ДАЛИ ЩЕ ПОМПАТ ИЛИ ПРОСТО ЩЕ ЗАТВОРЯТ. На ТРЕТИ МАРТ ни чакат весели празници. Птицата ФЕНИКС ще умре за да се роди на друго по подходящо место на света. Познай кое ще е местото.Аз залагам на ПОДНЕБЕСНАТА ИМПЕРИЯ. Те знаят в кой звезден миг да ГРЪМНАТ БАЛОНА на тези мазни кравари които не спряха с техните СВИНСКИ , ПТИЧИ , КОРОНА и всякакви други техни вируси имащи един лек - АЛКОХОЛА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още