fallback

Нанси Пелоси: Джо Байдън е „избраният президент“ на САЩ

Говорителят на Камарата на представителите заяви пред журналисти, че е „щастлив ден“ за страната, защото Байдън е решен да обедини хората

19:50 | 06.11.20 г. 10

Говорителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси вече определи кандидата на Демократическата партия за Белия Дом Джо Байдън като „избрания президент“, съобщава Politico.

По-рано президентът Доналд Тръмп обяви, че той е спечелил изборите, като до момента няма официално обявен победител. 

Пелоси заяви пред журналисти, че е „щастлив ден“ за страната, защото Байдън е решен да обедини хората. Междувременно от щаба на президента Тръмп настояват, без доказателства, че има измами и искат съдът да се намеси.

Сега очакванията са за обявяване на крайни резултати от Пенсилвания. При победа на Байдън в щата той ще има достатъчно електорални гласове да бъде избран за президент. Водеща позиция на кандидата на демократите има в Джорджия, където заради близките резултати ще има повторно преброяване на гласовете.

Официални лица се опитват да внесат яснота и най-вече уверение у нацията, че процесите, които протичат, са съобразени с демократичните принцип в страната.

Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл застана зад идеята да не се пречи на нормалното протичане на изборния процес.

Онлайн Макконъл повтори призива на Тръмп да не се броят нелегално подадени гласове, но се въздържа от промотиране на консипративни теории от президента за широкоразпространена измама.

Междувременно главният икономически съветник на Белия Дом Лари Къдлоу увери, че ще има „мирно предаване на властта“, ако Тръмп загуби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:58 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още