fallback

Sanofi купува американската биофармацевтична компания Kadmon за 1,9 млрд. долара

Сделката се случва един месец, след като френската компания обяви придобиването на друга биотехнологична фирма от САЩ

19:54 | 08.09.21 г.

Френският производител на лекарства Sanofi заяви в сряда, че ще купи американската биофармацевтична компания Kadmon Holdings за 1,9 млрд. долара, предаде Ройтерс. Това се случва един месец след като Sanofi обяви придобиването на друга американска биотехнологична фирма - Translate Bio, за 3,2 млрд. долара.

От Sanofi съобщиха, че са предложили 9,50 долара в брой за акция на Kadmon, което я оценява на близо 1,9 млрд. долара, и че бордовете на двете компании единодушно са одобрили сделката. Предложението на Sanofi представлява 79% премия спрямо цената на затваряне на акциите на Kadmon от 5,30 долара във вторник.

"Придобиването подкрепя стратегията на Sanofi да продължи да увеличава основните си лекарства и ще добави Rezurock (белумосудил) към портфолиото си за лечение при трансплантации", се казва в съвместно изявление на двете компании. Rezurock, лекарство за възрастни и деца над 12 години с реакция на присадката срещу приемателя (Graft-versus-host disease - GVHD, усложнение след трансплантация на тъкани - бел. ред.), беше одобрено през юли от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA).

„Проектите на Kadmon включват потенциални лекарства за имунни и фиброзни заболявания, както и имуно-онкологични терапии“, съобщават компаниите. Sanofi е под натиск да засили своите разработки на лекарства и освен това се стреми да преодолее неуспехите в надпреварата за ваксини срещу COVID-19.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:32 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още