IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sanofi също залага на иРНК ваксината срещу коронавируса

Френската фармацевтична компания ще вложи 400 млн. евро в разработването на следващото поколение ваксини срещу Covid-19

13:28 | 29.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Френската фармацевтична компания Sanofi планира да инвестира 400 милиона евро в разработването на следващото поколение ваксини срещу Covid-19. Sanofi възнамерява да се съсредоточи върху иРНК ваксините, обяви компанията във вторник. „По време на пандемията с Covid-19 иРНК технологиите показаха потенциала да доставят нови ваксини по-бързо от всякога“, заяви Жан-Франсоа Тусен, ръководител на глобалните изследвания и разработки в отдела за ваксини на Sanofi Pasteur.

Sanofi възнамерява да вкара поне шест ваксини в клинично развитие до 2025 г. Очаква се около 400 служители в централите в Кеймбридж в САЩ и в Лион във Франция да правят изследвания по този въпрос, предава DPA.

Френската компания вече работи с американската биотехнологична компания Translate Bio по иРНК ваксина срещу Covid-19. По нея в момента продължават клиничните проучвания. Фирмата също така възнамерява да подкрепи Biontech и Pfizer, както и Moderna в производството на техните ваксини срещу Covid-19. Те също се основават на информационна РНК (mRNA), която трябва да даде на човешките клетки информацията, необходима им за борба с патогените.

Французите претърпяха неуспех с ваксината си срещу Covid-19, която Sanofi разработва с британската GlaxoSmithKline. Лекарството не предизвиква адекватни реакции на имунната система при възрастни. Ново проучване с подобрена формулировка започна в началото на годината. Sanofi се надява да получи одобрение за тази ваксина, която се основава на същата технология, като една от противогрипните ваксини на компанията, през четвъртото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още