IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's понижи перспективата пред кредитния рейтинг на Бразилия

Икономическият растеж в страната изостава от очакванията на анализаторите

14:05 | 03.10.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Президентът на Бразилия Дилма Русеф</p>
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс&nbsp;</em></p>

Президентът на Бразилия Дилма Русеф

Снимка: Ройтерс 

Moody's Investors Service влоши перспективата пред кредитния рейтинг на държавния дълг на Бразилия от положителна на стабилна, позовавайки се на увеличаващия се дълг и влошаващите се инвестиционни коефициенти, както и на факта, че икономиката е в период с нисък растеж, цитиран от Bloomberg.

„Въпреки, че има признаци, че бразилската икономика може би започва да се възстановява, очакването на Moody's е, че когато този възход се реализира, ако това стане, е малко вероятно да бъде достатъчно стабилен, за да възстанови възходящата тенденция при кредитния рейтинг на Бразилия“, заявяват от агенцията днес.

В него бе потвърден Baa2 рейтингът на държавния дълг, което е  втората най-ниска степен от считаните за подходящи за инвестиция рейтинги.

Най-голямата южноамериканска икономика се разширяваше по-бавно от прогнозите на анализаторите през 5 от последните 6 тримесечия и тази седмица централната банка намали очакванията си за растеж от 2,7 на 2,5%. Промишленото производство на Бразилия неочаквано се срина през август, като предприятията намалиха продукцията на потребителски  стоки, подсказвайки че брутният вътрешен продукт ще се свие през третото тримесечие, според Banco J. Safra SA.

Президентът Дилма Русеф се стремеше да активизира промишления сектор на страната чрез данъчни отстъпки за производителите и потребителите. Покрай свиващите се държавни приходи и подобрените данни за икономически растеж, Русеф започна да изтегля някои стимули. Инвестициите в производството ще трябва да се справят с поскъпналия заради затягането на монетарната политика кредитен ресурс.

В опитите си да се борят с инфлацията бразилските политици са оскъпили кредита повече, отколкото всяка друга голяма икономика.

Кредитният рейтинг на Бразилия в Moody's е на същото ниво като тези на Перу, Италия и Казахстан и малко под тези на Южна Африка, Мексико, Тайланд и Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
kane
преди 10 години
Естествено Само силно капиталистическаикономика може да има топ рейтинг,нали
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Мудис, що не погледне малко по сериозно на север, където има една държава незаслужаваща дори JUNK статус на бондовете?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още