IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Климатичните промени се считат за проблем предимно в развития свят

Проучване на ООН показва, че действията против промените в климата се нареждат на последно място сред приоритетите на хората от изостаналите страни

11:49 | 24.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Климатичните промени се считат за проблем предимно в развития свят

310 хил. души излязоха по улиците на Ню Йорк на 21 септември в навечерието на срещата на върха на ООН относно климатичните промени. Това беше най-мащабното регистрирано организирано събитие, свързано с промените в климата ,и със сигурност даде повод за размисъл на хората, твърдящи, че никой не се интересува от климатичните промени, пише Quartz.

Хората обаче изглежда се интересуват от климатичните промени, когато могат да си го позволят, показва проучване на ООН. Резултатите от анкетираните 5 млн. души досега показват, че хората, които живеят в развити държави, отреждат на действията срещу климатичните промени 9-то място сред 16-те си най-важни приоритета след защитата от престъпността и преди равенството между мъжете и жените.

Колкото по-изостанала е родината на анкетираните, толкова по-назад в списъка им се нареждат климатичните проблеми като приоритет. Сред хората, живеещи в страните с най-ниско развитие, действията за предотвратяване на климатичните промени са на последно място.

Тревожното обаче е, че борбата срещу климатичните промени остава на последно място при прегледа на общите резултати от всички анкетирани.

Като най-загрижена за климата на планетата се очертава групата на жените над 61-годишна възраст, имащи над средно образование и живеещи във високо развити страни. В същия разред държави хората с основно образование определят действията за предотвратяване на климатичните промени като своя 11-и по ред приоритет.

Заключението от резултатите е, че промяната в климата все пак попада сред основните приоритети на населението на Земята, но последното ѝ място в списъка едва ли е достатъчно за предприемане на така нужните промени в областта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още