IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Азиатците пазаруват най-често от мобилни устройства

Степента, до която онлайн купувачите са възприели мобилната технология, варира сериозно в различните държави и региони

13:06 | 12.12.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Според доклад на компанията за дигитална реклама Criteo 30% от онлайн търговията вече се случва на мобилни устройства. Степента, до която онлайн купувачите са възприели мобилната технология, варира сериозно в различните държави и региони.

Купувачите в Източна Азия правят почти половината от онлайн покупките си чрез мобилните си телефони и таблети, докато хората в САЩ и други западни държави това важи за едва четвърт от поръчките.

Интересно е да се отбележи, че азиатските потребители също така се различават помежду си по отношение на предпочитаните устройства. Таблетите и смартфоните отговарят за приблизително същия дял от онлайн поръчките в повечето пазари по света, докато в Азия потребителите пазаруват почти само от смартфоните си. Това вероятно се дължи на огромната популярност на фаблетите в Азия (хибрид между смартфон и таблет - бел. ред.) Очаква се този тренд да увеличи покупките и в други региони на света в бъдеще.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 22:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още