IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Колко ще са потребителите на смартфони в САЩ през 2018 г.?

Броят на хората със смартфони в САЩ не спира да нараства и тази графика прави прогноза колко ще имат достъп до тази технология

17:25 | 08.12.14 г.
<p>
	Спортистка използва своя смартфон по време на тренировка. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Спортистка използва своя смартфон по време на тренировка. Снимка: Ройтерс

Очаква се броят на потребителите на смартфони в САЩ през 2018 г. да достигне 220 млн. Предвиждането е направено на базата на данни от периода 2010 г. - 2013 г. Според statista.com в Съединените щати ще има повече от 196 млн. души със смартфони до 2016 г.

През последните години напредъкът в телекомуникационните технологии е значителен. Всички си спомняме времената на мобилните телефони тухли, които струваха цяло състояние и имаха само по една или две функции. Днес вече можеш да вършиш значителна част от работата си на своя смартфон. Все повече се увеличава броят на притежателите на умни устройства и това променя начина им на живот, а от там и икономиката на целия свят. До колко потребители  е достигнала тази революция днес и колко ще бъдат в близко бъдеще?

Броят на притежателите на смартфони в САЩ не спира да се покачва постоянно и няма изгледи да започне да намалява скоро. Щатите са и водещата държава в света по отношение на приемането на тази технология.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 14:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още