IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ел-Ериан: Волатилността на глобалните финансови пазари е обезпокоителна

Главният икономически съветник на Allianz смята, че това ще накара Фед да отложи вдигането на лихвените проценти

10:11 | 26.08.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Ел-Ериан: Волатилността на глобалните финансови пазари е обезпокоителна

Волатилността на глобалните финансови пазари е „обезпокоителна“ и ще възпрепятства способността на Федералния резерв на САЩ (Фед) да повиши лихвените проценти през септември. Това смята главният икономически съветник на застрахователната група Allianz Мохамед Ел-Ериан, цитиран от Bloomberg.

Фед изпусна шанса да увеличи лихвите за пръв път от нулевите им нива, на които са от 2006 г. насам, преди няколко седмици, коментира бившият изпълнителен директор на Pacific Investment Management Co.

„Прозорецът бе отворен преди няколко седмици, когато имахме силна вътрешна икономика, която все още имаме, но имахме доста неутрална международна икономика, а финансовите пазари бяха в относително добра форма“, споделя в интервю за Bloomberg Ел-Ериан.

Вторите два фактора „се обърнаха яростно срещу Фед. Ето защо не мисля, че Фед ще поеме риска да вдигне лихвите в тази среда, защото, ако направи грешка, той ще направи грешка, която ще се върне на американската икономика“, заявява главният икономист на Allianz.

Трейдърите залагат, че Фед ще отложи покачването на лихвите, като залозите за ръст на ставките през септември намаляха до 26% от 40%, колкото бяха към края на юли, сочат данните на Bloomberg.

Според Ел-Ериан снощният обрат на Wall Street, при който водещите индекси записаха резки спадове в последните минути на търговията, „е наистина обезпокоителен за това как функционира пазарът“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 2
SPART
преди 8 години
"..Ето защо не мисля, че Фед ще поеме риска да вдигне лихвите в тази среда, защото, ако направи грешка, той ще направи грешка, която ще се върне на американската икономика------------------------------------------------------------------фед е една Голяма Грешка,която за Съжаление Много Скоро ще плати Целия Свят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още