IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия и Саудитска Арабия с декларация за стабилизиране на петролния пазар

Веднага след новината цената на петрола сорт Брент скочи с 5,4%

13:58 | 05.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Русия и Саудитска Арабия подписаха в Ханджоу, където днес приключва двудневната среща на върха на Г-20, съвместна декларация за стабилизиране на петролния пазар, предаде ТАСС.

Документът беше подписан от руския министър на енергетиката Александър Новак и министъра на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси на Саудитска Арабия Халид ибн Абдул Азиз ал Фалих.

След това съобщение петролът сорт Брент от Северно море с доставка през ноември поскъпна с 5,4 процента до 49,15 долара за барел.

Москва и Рияд ще действат заедно за поддържане стабилността на петролния пазар и осигуряване на устойчиво равнище на инвестициите, се казва в декларацията.

Русия и Саудитска Арабия признават необходимостта от ограничаване на прекомерната нестабилност на петролния пазар. Двете страни ще създадат работна група за мониторинг на пазара и изработка на препоръки за осигуряване на неговата стабилност, като първото й заседание ще бъде през октомври.

Министрите на енергетиката на Русия и Саудитска Арабия ще се срещнат през октомври в Алжир и през ноември във Виена, предвижда документът.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още