IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канада обяви, че маха визите за България и Румъния от 1 декември 2017 г.

В периода до премахването на визите Канада ще приложи частичната отмяна за румънци и българи, имащи право да пътуват, от 1 май 2017 г.

08:21 | 01.11.16 г. 27
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Канада възнамерява да отмени всички визови ограничения за българи и румънци от 1 декември 2017 г., обяви министърът на имиграцията Джон Макколъм.

И двете страни настояват за премахване на визите, за да одобрят споразумението за свободна търговия между Канада и ЕС, припомня Ройтерс.

Според изявлението на Макколъм, цитирано и от Франс прес и БТА, това решение показва, че правителството на Канада поставя отношенията си с двете страни на по-широка основа.

В периода до премахването на визите Канада смята да приложи частичната отмяна за румънци и българи, имащи право да пътуват, от 1 май 2017 г. От румънските и българските граждани, които имат временна виза за престой през последните 10 години или в момента имат валидна неимигрантска виза за САЩ, няма да се изисква временна виза за пребиваване и ще могат да пътуват до и от Канада с електронно пътно разрешително вместо с виза.

След отмяната на визите Канада ще си запази правото да ги въведе отново, ако се засили значително тенденцията към нередовна имиграция от двете страни, допълва Макколъм.

Министърът на имиграцията на Канада посочва, че през идните месеци канадски служители ще продължат да работят с Европейската комисия и с румънското и българското правителство по въпросите, свързани с миграцията, за да се поставят рамките на успешно преминаване към безвизови пътувания.

Всички ще имаме полза от увеличаването на пътуванията и на търговията между страните от ЕС и Канада, се изтъква в изявлението на Макколъм.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 14 rate down comment 8
0pk
преди 7 години
Не мъжки, лицемерие е когато отлично знаеш че сме още по-подчинени, но умишлено не го казваш. Или пък си пр.ост и не го разбираш.Щото нашия тогава "диктатор" като му идваха на посещение казваше "да вее ни тука туй партията онуй да живее комунизма, ама пратети още нафта че ни трябва" и си правеше каквото иска. А сега кат дойде Маккейна и каже спирате тва, прекратяване онова - наще козируват и изпълняват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 11 rate down comment 14
ing5rov
преди 7 години
Абе Марандулий , недей да лъжеш по младите , баси мискинина си...живял съми съм работил в различни градове по време на "комунизма" , такива глупости не е имало , стой си у задния двор и баламосвай по простите от тебе !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 8 rate down comment 9
0pk
преди 7 години
Е тъй де, нали казвам правилния на деня. Утре като стане и този неправилен по ред причини, ти и такивата като тебе ще забравят този девиз и друго ще започнат да говорят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 18 rate down comment 10
mathematician
преди 7 години
Някои хора ги гони амнезията или нарочно манипулират.По времето на соца имаше гражданство. И ако искаш да се преместиш да живееш в друг град, трябваше партийния секретар да ти разреши.Сега с една лична карта може да живееш и работиш из цяла Европа (ЕС).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 18 rate down comment 7
ratten
преди 7 години
и сега е същото, никой не ни е--бава за живи, не се заблуждавай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 15 rate down comment 14
MZ/X
преди 7 години
Между съюз и съюз има разлика! Съюзът с СССР не беше на доброволни начала и ако някой искаше да излезе с танкове му показаваха правилният път. ЕС обаче е доброволен съюз от който по всяко време може да излезем ако не ни харесва, както го направи Великобритания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 12 rate down comment 15
khao
преди 7 години
*** лицемерие е твоето, с предишните не бяхме съединени, а им бяхме подчинени .... двете неща са много различни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 9 rate down comment 6
Jekata
преди 7 години
Да не говорим, че една част щяха да са от май 2017, а сега вече от края на 2017.Там някъде беше и края на двете години срок за Канада да ги премахне след като от Брюксел учтиво ги подканиха. След тези две години вече трябваше да наложат реципрочни. Изтъргуваха си го или пък ние си затворихме очите. Въпрос на гледна точка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 11 rate down comment 10
0pk
преди 7 години
дух -> дух.ащо направо не забраните да се пише тука :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 16 rate down comment 11
0pk
преди 7 години
Като бяхме съединени с предните, бързахме да се разединим, нооо са с правилните на деня си спомняме бързо какъв е девиза, хахахах. Тва мой човек се нарича шбано лицемерие и честито, ти си го овладял напълно в духа на западните ценности, хахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още